WAAR KAN JE OP BESPAREN?
ZUINIGE BUDGETTIPS

08-04-2024

3 ZUINIGE BUDGETTIPS

We begrijpen jouw voortdurende uitdaging van beperkt personeel, tijdgebrek en de noodzaak om kosten te bewaken om je klanten betaalbaar van dienst te blijven. We geven je daarom graag praktische budgettips om te besparen. Van energiebesparing en personeelskosten verlagen tot efficiënter werken en slimmer inkopen. Zo helpen we jou en je team zaken te vereenvoudigen en tegelijkertijd kosten te besparen. Ontdek de 3 zuinige budgettips!

1. Energie besparen

Je kunt energie besparen door te letten op op verspillende gewoonten in je zaak. Train personeel, gebruik volle vaatwassers en schakel ongebruikte apparaten uit. Overweeg ook energiezuinige verlichting en apparaten voor kostenbesparing.

Andere tips om te besparen:
1. Gebruik LED-verlichting en tijdschakelaars. 
2. Sluit deuren, isoleer het pand.
3. Optimaliseer klimaatinstallaties en onderhoud apparatuur.
4. Slimme keukenindeling en regelmatig onderhoud besparen kosten.
5. Gebruik snel te bereiden brood.

2. Personeelskosten reduceren

1. Slim personeelsbeheer voor maximale efficiëntie. Overweeg piek- en rusttijden en pas het aantal werknemers hier op aan.
2. Pas je openingstijden aan op klantgedrag. Komt jou klant niet in de ochtend kun je overwegen je openingstijd in te korten.
3. Cross-train je personeel zodat ze verschillende taken kunnen vervullen.
4. Verminder personeelsverloop door zorgvuldige werving en een prettige werkomgeving.

3. Slim inkopen, no waste

Je kunt ook kosten besparen door slim te winkelen voor ingrediënten en ze vervolgens spaarzaam te gebruiken. Hier zijn een paar suggesties:

1. Bestel in bulk: Identificeer de ingrediënten die je het hele jaar door het meest gebruikt en koop ze in bulk. Dit is op lange termijn goedkoper.

2. Portioneer slim: Voorkom voedselverspilling door de juiste portiegroottes te gebruiken. Heroverweeg de portiegroottes op basis van de hoeveelheid voedsel die wordt weggegooid. Portioneer ingrediënten voor elk gerecht vooraf tijdens de mise-en-place om overmatig gebruik te voorkomen.

3. Creatief met restjes: Gebruik voedselresten op creatieve wijze om nieuwe gerechten te maken zonder extra ingrediënten te hoeven kopen. Bijvoorbeeld, oudere groenten en fruit kunnen worden gebruikt in smoothies of soepen. Oud brood kan worden omgetoverd tot croutons, panzanella salade of wentelteefjes.

4. Koop lokaal en seizoensgebonden: Zoek lokale leveranciers voor ingrediënten om je budget te verbeteren en de kwaliteit van je gerechten te verhogen. Dit kan ook helpen om bezorgkosten laag te houden.

HOOG TIJD VOOR
ZERO WASTE RECEPTEN

In de horeca verspillen we jaarlijks 51.000 ton voedsel met een waarde van maar liefst €235 miljoen. Zonde voor het milieu en jouw portemonnee! Ontdek daarom onze Zero Waste recepten.

DOWNLOAD ONZE
QUICK ’N EASY GUIDE

Om jou en je team te helpen zaken te vereenvoudigen en tegelijkertijd kosten te besparen ontwikkelden we deze gratis guide. Met praktische tips voor in de keuken, Quick‘n Easy producten en rappe recepten maken we jouw leven een beetje makkelijker. Samen streven we naar efficiëntie, winstgevendheid en heerlijke resultaten!

DOWNLOAD DE GUIDE

MEER INSPIRATIE

10 KEUKENHACKS VAN CHEF MONIQUE

Ontdek meer

SLIM KEUKENWERK SNEL EN HANDIG!

Ontdek meer

MAXIMALISEER JE WINST MET EEN SLIM MENU

Ontdek meer

BURGERS SLIM SERVEREN VOOR MEER OMZET IN JOUW ZAAK

Ontdek meer