7 TIPS VOOR EEN RENDABEL HERFSTMENU

29-09-2023

Proef de herfst!

De herfst brengt heerlijke smaken en kansen met zich mee voor jouw zaak. Seizoensgebonden maaltijdsoepen, comfort food of even opwarmen tijdens een koffiemoment. Is jouw menukaart al klaar voor het herfstseizoen? Bij Pastridor geven we je graag wat tips om alles uit jouw herfst te halen. Met handige tips en heerlijke recepten zorg jij voor een rendabel en margerijk herfstmenu!

1. Seizoensproducten

Maak gebruik van verse, seizoensgebonden producten die kenmerkend zijn voor de herfst. Deze producten zijn niet alleen duurzamer en lekkerder van smaak, maar ook goedkoper om in te kopen. Zo kan je direct jouw winstmarge per recept vergroten. Denk in de herfst aan pompoen, paddenstoelen, appels, peren, zoete aardappelen en koolsoorten.

2. Herfstige thema’s

Geef je menukaart een herfstig thema en zorg voor aantrekkelijke presentatie van gerechten. Mooie foto’s en een beschrijvingen om te smullen, zal de eetlust van jouw gasten vergroten en hen aanmoedigen om te bestellen.

3. Soep, soep en nog eens soep!

Een goed gevulde en stevige maaltijdsoep is onmisbaar in de herfst. Denk aan een seizoensgebonden groentesoep met courgette of een pompoensoep met rustiek brood voor een volwaardig gerecht. Extra kosten besparen? Verwerk jouw overschotten in een soep en bied deze aan als dagspecial.

4. Organiseer een evenement 

Trek meer gasten naar jouw zaak met een speciale herfstactie of een evenement. Denk aan een speciale thema-avond met een vast herfstmenu van je chef of een actie op rustigere dagen of momenten. Zo trek je de aandacht van potentiële klanten en zorg je voor meer eetmomenten in jouw zaak.

5. Upselling 

Verhoog jouw omzet per tafel door jouw personeel te trainen in upselling en het sturen van de keuze van jouw gast. Laat ze bijvoorbeeld een margerijk ‘herfstmenu van de chef’ aanbevelen of actief upsellen op een bokbier of herfstcocktail met kaneel of andere specerijen. Goede suggesties kunnen leiden tot een hogere gemiddelde besteding per tafel.

6. Margerijke menukaart 

Om jouw menukaart margerijk te maken, is het belangrijk om jouw menu te analyseren. Met een Foodcost Calculator houd je meer grip op je kostprijs, inkopen, prijsstellingen en marges. Vervang ingrediënten die duurder worden voor een seizoensgebonden product en bekijk wat het met jouw marge per recept doet. We helpen je graag op weg met onze gratis foodcost calculator.

7. Vegetarische doelgroep 

In de herfst zien we veel vleesgerechten zoals stoofvlees of wild. Maar vergeet dit seizoen zeker de vegetarische of vegan doelgroep niet. Deze groep wordt namelijks steeds groter en biedt kansen voor meer omzet. Zorg ervoor dat je menukaart diverse vegetarische opties heeft. Denk aan gerechten met seizoensgebonden groenten in de hoofdrol of een wortelburger.

Slimme recepten voor jouw
herfstmenu

Cinnamon Scandi Swirl voor kerst

BEKIJK RECEPT

Mini Danish High Tea

BEKIJK RECEPT

Bagnat Fitness broodje met katenspek & ei

BEKIJK RECEPT

Gratis Herfst Special bomvol tips & trends

Benieuwd naar nog meer herfsttrends, tips en recepten? Ontdek de smaak van de herfst in onze gratis Herfst Special! Met handige tips voor een herfstmenu, warm terras en 7 heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan. Download de gids & ontvang hem direct in je mailbox.

ONMISBARE PRODUCTEN VOOR JOUW HERFSTMENU

Bekijk alle producten

Breekbrood wit - 17cm - 180g

221505_crop_LR_Breekbrood wit
40 Stuks per verpakking:

Cinnamon Scandi Swirl - 8,6cm - 75g

223465(FI217470)_fika
35 Stuks per verpakking:

PLUS half Frans stokbrood fitness - 26cm - 160g

223369-PLUS-fitness-stokbrood-27cm-LR-CROP
45 Stuks per verpakking:

Mini danish selection - 42.32g

223173 SBS_mini-danish-selection_komprimeret
112 Stuks per verpakking:

MEER INSPIRATIE

6 tips voor een succesvol wintermenu

Ontdek meer

EEN MUST OP JE LENTEMENU:
HIGH TEA & PAASBRUNCH

Ontdek meer

7 TIPS VOOR EEN
SUCCESVOL LENTE MENU

Ontdek meer

Het geheim achter een winstgevend ontbijtbuffet

Ontdek meer